Zašto Moja mesta?

Profil 2

Ja sam Ivana iz Novog Sada.

Tu živim od rođenja, s malim izletima na druga mesta.

Iskustvo putovanja i života na drugim mestima značilo mi je da shvatim da sam srećna u svom gradu, sa svim njegovim manama i vrlinama, da volim njegov kontekst, priče i ljude. Kao svi Novosađani, dajem sebi za pravo da ga kudim kako bi postao još bolje mesto za život, ali isto tako i da ga hvalim kada negde odem.

Zadovoljstvo nalazim u svakodnevnim situacijama, jutarnjem suncu, mirisu kafe, hleba i kolača iz rerne, terasama sa pogledom, kuvanjem sa prijateljima, poslovima koje radim i ljudima koje srećem.

Kada putujem, često krenem bez razrađenog plana i mape. Imam neki okvir, znam gde idem, ali volim da se prepustim istraživanju i otkrivanju.

Tako se često iznenadim, uglavnom prijatno, dok otkrivam mesta kojih nema ni na jednoj mapi, koja pričaju svoju priču tog dana, tog trenutka, za mene. Kad se vratim, pričam drugima o tim mestima, nekad jednom, nekad više puta. I onda odjednom shvatam kako slike imaju sve manje detalja. Osećaj ostaje, ali se izgubi njihova oštrina i boja.

Zato sam odlučila da beležim priče o mestima i da ih čuvam kao negativ za sećanje. To nisu samo mesta sa putovanja, nego i ona iz mog svakodnevnog života.

Ako imate priču o nekom vama dragom mestu i želite da je podelite slobodno se javite.

Možete me kontaktirati na [email protected]

Kolaz uvod