Grad, leto

IMG_7477

Ovo leto bilo je dugo i toplo. Provela sam ga u Novom Sadu. Nisam planirala ništa, desilo se svašta. Kada pogledam unazad, čini mi se kao da sam negde putovala. A ustvari sam bila u svom gradu i doživljavala ga na malo drugačiji način.

Na samom početku, dok je sunce tek nagoveštavalo svoju snagu, Nevena me je zamolila da napišem tekst o tome gde jedu lokalci. Bila je to odlična prilika da obiđem mesta gde često navraćam i predstavim ih onako kako ih inače doživljavam. Dok sam pisala tekst, razmišljala sam o tome kako se brzo mogu zameniti uloge domaćin-gost i koliko nam malo treba da pogledamo svoj grad očima posetioca. Tada vidimo sve one lepe stvari i detalje pored kojih često prolazimo u žurbi, ne poklanjajući im pažnju koju zaslužuju.

IMG_9331IMG_9272IMG_9201

Pod utiskom pisanja teksta za Nevenin blog i obilaska mesta gde jedemo mi lokalci, dobila sam ideju da ljudima koji dolaze u Novi Sad (hedonistima i ljubiteljima dobrog zalogaja/gutljaja), otkrivam naše gastro kutke i ukuse. Znam da mene to najviše oduševi kada negde odem, a gosti koji dođu u Novi Sad me često pitaju gde mogu da probaju neke naše specijalitete. Od sada, možete me kontaktirati za gastro rute po gradu, kreiraćemo doživljaj zajedno, po vašem ukusu.

Novi Sad-51     Novi Sad-57Novi Sad-160

Kako je leto prolazilo javila se Marija i predložila da sarađujemo na zajedničkom projektu, u vezi sa lokalnim ljudima i stvaraocima. Bila je to divna saradnja iz koje sam puno naučila, a uskoro vam otkrivamo o čemu se radi. Ova avantura dala mi je uvid u neke nove prostore, ljude i njihov život u našem zajedničkom gradu.

   IMG_7736 (2)-2           IMG_7636

Sa padom temperature intezivirane su i pripreme za našu letnje-jesenju Gozbu. Rad sa Gozba timom me uvek raduje, i pored toga što ume da bude intenzivan, na kraju se sve složi i svaki put sam ponosna kada vidim krajnji rezultat. Ostala su još tri dana do Gozbe u Ciglani, sve je skoro pa spremno, uzbuđenje raste, dogovori se finalizuju, za vikend idemo u Beograd da uz hranu, vino i ambijent upoznajemo nove ljude.   Objava IG

 

Leto je i zvanično prošlo. Kad podvučem crtu, bilo je jedno od boljih. Šta jesen nosi, ostaje tek da otkrivam.

Foto: Marija MandićMirko Žarković i Nevena Zelunka Cvijetić.